Tutup
10bingo totohan
Bali menyang Ndhuwur

32abang Casino Review – Salah sawijining situs web Judi Paling Gedhe lan Paling Dhuwur

Tinjauan Kasino 32 kita bakal mriksa kabeh rincian sing penting, kayata pilihan game, dhukungan pelanggan, nawakake bonus, cara pambayaran, lan piranti lunak. Perusahaan kasebut diluncurake pirang-pirang taun kepungkur. Iki mlebu online ing 2002. Mula, duwe pengalaman penting ing sabuk. Ana luwih saka 500 game, kabeh diwenehake dening Microgaming, salah sawijining pimpinan donya babagan pangembangan piranti lunak. Ana platform seluler sing dibangun ing HTML5 lan kompatibel karo kabeh jinis piranti. Uga ana versi sing bisa didownload. Situs web iki apik gayane, apik lan pangguna-loropaken.

Kaya sing bakal dideleng saka review Kasino 32 kita babagan bonus, operator ora bakal nguciwani sampeyan. Sampeyan bisa miwiti kanthi entuk bonus tanpa deposit £ 10 banjur coba promosi liyane. Kita wis mbayangake babagan bagean utama sing bakal digali. Katrangan lengkap babagan saben aspek kasebut sing bisa ditemokake kanthi maca lengkap babagan ulasan kasino 32 ing ngisor iki.

Babagan 32abang
  • £ 32 gratis kanggo saben wong £ 20 setor
32abang
Rating Editor: 9.6 / 10

Tinjauan Ragam Game

Ing wiwitan review Kasino kaping 32 kita, kita bakal nemokake pilihan game ing situs kasebut. Yen sampeyan luwe game, 32abang Casino minangka cara sing apik. Kanthi koleksi sing nggumunke 500 game, sampeyan ora bisa ngarep-arep bosen mati. Judhul populer kalebu Terminator 2, Thundertruck II, Asmara Abadi, Avalon II lan Taman Jurassic. Amarga kabeh diwenehake dening Microgaming, sampeyan bakal duwe pengalaman sing apik ing situs iki.
Ana sawetara kesempatan, wiwit kertu gores nganti game poker video, mesin buah, baccarat, jackpot maju, blackjack, slot, lan roulette. Umume game duwe fitur khusus sing bakal narik sampeyan.

32abang menehi sampeyan kesempatan kanggo mriksa persentasi mbayari saben wulan saben game sing ditawakake. Game kanthi pambayaran paling dhuwur yaiku Vegas Craps (98.64%), Roulette Prancis (98.65%), Poker Draw Karibia (99.33%), Blackjack (99.89%), Blackjack City Atlantik 6 Geladhak (99.67%), lan Kabeh Aces Poker (99.92%).

Game paling populer nalika nulis review Kasino kaping 32 iki kayane:

Poker Video

Kanthi koleksi 59 variasi video poker, 32abang Casino banget promosi game table sing populer. Taruhan minimal yaiku £ 0,01 lan maksimume yaiku 5. Bayarane yaiku 96.54%. Judhul unik kalebu Deuces lan Joker, Joker kaping pindho, Kabeh Aces Poker. Koleksi kasebut kalebu game poker video sing nampilake simbol "Wild". Dheweke digunakake kanggo entuk kombinasi sing menang. Ing kasus paling, simbol sing dituduhake dening guyon lan deuces. Iku beda-beda gumantung saka game lan game. Pilihan poker uga duwe game poker klasik kayata Aces and Faces and Jacks utawa Better.

Blackjack

Sampeyan bisa muter blackjack ing kasino kaping 32!Blackjack minangka game populer liyane sing kasedhiya ing situs web Kasino 32th lan mulane ditampilake ing ulasan 32 kasino. Iku mlebu 66 variasi. Sampeyan bakal nemokake soko kanggo kabeh wong. Jumlah taruhan minimal yaiku £ 1, lan paling maksimal yaiku £ 5.000. Bayarane yaiku 97.68%. Judhul unik kalebu Multi-Hand Pontoon Gold, Bonus Blackjack, lan Blackjack City Atlantik. Kanthi koleksi game "rong puluh siji" sing kaya ngono,, sampeyan bakal bisa nemokake rasio pembayaran sing sampurna, nawakake bonus, nomer geladhak, Aturan "alus 17" lan prekara liyane sing sampeyan butuhake kanggo kombinasi sing menang. Dadi, malah pemain sing pilih-pilih bisa nemokake game sing cocog karo kabutuhan main kanthi sampurna.

Roulette

Saiki kita bakal nerusake review Kasino kaping 32 kanthi sawetara tembung babagan roulette. Mung ana sewelas variasi roulette sing kasedhiya ing 32 dolar, nanging ngelingi sepira kualitase, ora perlu luwih akeh. Sampeyan mesthi bakal ngormati pilihan kasino, lan sampeyan ora bakal ngrasakake kekurangan judhul luwih akeh. "Tersangka biasa" saiki ana: seneng Roulette Prancis, Roulette Eropa lan uga Multi Wheel Roulette. Uga sampeyan bisa nggunakake sawetara game sing apik banget, kayata Roulette Royale lan Premier Roulette. Ditambah maneh, sampeyan bisa muter varian roulette bagean saka seri Gold, contone. Emas Roulette Eropa.

Kanthi jinis game iki, sampeyan duwe kesempatan kanggo milih taruhan minimal ngisor. Yen sampeyan butuh luwih akeh interaksi, banjur nyaranake sampeyan nyoba Roulette Dealer Langsung. Ing endi croupier nyata bakal muter setir kanggo sampeyan. Uga, entuk kesempatan kanggo nemokake saran liyane kayata Progressive Roulette Royale, Perdana Menteri, Multi-Pemain, lan Amérika Roulette. Taruhan minimal diwiwiti saka £ 0,25. Minangka kanggo jumlah taruhan maksimum, tekan rahang sing ngeculake £ 2000. Disaranake sampeyan mriksa maneh Review Kasino 32 kaping saiki yen ana pangowahan sing kudu sampeyan ngerteni.

Slot

Yen seneng slot, ora kantun kesempatan kanggo nyoba 32red Casino. Ing kene sampeyan bakal nemokake macem-macem variasi game slot. Gunggunge 421, dadi tepat. Paling ora, iki akeh sing bisa ditemokake ing situs kasebut nalika nulis ulasan kasino kaping 32 iki. Sampeyan bisa main sawetara game inovatif kayata Cool Wolf, Terminator 2, Taman Jurassic (kaloro game bertema film), lan adhedhasar-ITV Aku Selebriti Entuk Aku Saka Iki! game. Bebarengan karo iku, sampeyan bakal bisa main klasik. Koleksi slot bakal narik kawigaten roller sing dhuwur uga roller sing kurang. Bets diwiwiti kanthi £ 0,01 per baris lan tekan £ 25 sing angel kanggo saben baris. Yen sampeyan ora pengin main dhuwit nyata, sampeyan bisa nikmati game kasebut kanthi gratis.

Game bakul nyata

Seneng muter roulette nyata ing kasino kaping 32!Tinjauan Kasino 32 kita kalebu game sing ngluwihi standar. Kita ngrujuk game kasino langsung, sing dadi saya populer. Yen sampeyan ora kejawab interaksi karo panganyang nyata lan kabeh sing ana ing kasino adhedhasar tanah, lan iki minangka salah sawijining alesan kenapa sampeyan nyoba nyoba kasino online, sampeyan kudu ngerti manawa ana cara supaya sampeyan bisa seneng tunjangan kasebut.

Saiki akeh kasino online sing duwe game live-dealer. Mangkono, pangguna nggawe pangguna bisa nglawan para pedagang sing urip saka omah sing nyenengake. 32abang Casino duwe fitur kaya ngono. Sampeyan bakal duwe pengalaman sing nyenengake. Ing kana sampeyan bisa seneng roulette lan roulette multi-pamuter, baccarat lan multi-pamuter baccarat, blackjack utawa seneng-seneng karo Platform Playboy Live-dealer. Pilihan kasebut narik kawigaten yen sampeyan seneng hiburan.

Review Piranti Lunak

Ngalih menyang bagean sabanjure review Kasino 32 kita, kita bakal ngandhani luwih lengkap babagan perusahaan sing nyedhiyakake piranti lunak sing kasedhiya ing situs kasebut. Game ing 32red Casino diwenehake dening Microgaming - salah sawijining veteran ing industri perangkat lunak game. Iki nggawe game ing sawetara situs web. Dikenal nggawe luwih saka 1.300 variasi game lan luwih saka 700 game kanggo para pemain ing saindenging jagad bisa disenengi.

Kasino kaping 32 nawakake total 500 game ing situs kasebut. Piranti lunak kasedhiya ing mode play cepet lan versi sing bisa didownload. Yen komputer sampeyan ringkih, sampeyan luwih becik kudu ndownload piranti lunak lan ngakses liwat desktop. Yen sampeyan duwe mesin komputer sing apik, sampeyan bisa kanthi gampang muter game ing browser tanpa prelu kuwatir. Browser sing didhukung kasino yaiku Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera lan Google Chrome.

Tinjauan Platform Mobile

Nanging apa sing bakal ditinjau Kasino kaping 32 iki tanpa versi seluler operator kaping pirang-pirang? Kanthi pangembangan piranti seluler, ora kaget yen saben situs web sing ngurmati awake dhewe nggawe platform casino mobile supaya para pelanggan bisa nggunakake kabeh fitur kanthi cepet. Industri kasino ngetutake tren kasebut. 32abang Casino duwe versi seluler sing bisa digunakake ing tablet lan smartphone. Pangguna Android ora bisa ndownload app ing Google Play amarga ora ngidini piranti lunak judi ing toko.

Muter favorit sampeyan ing platform seluler kasino kaping 32!Nanging aja kuwatir. Sampeyan bisa nemokake kode QR khusus ing situs web 32 sing bakal nggawa sampeyan menyang papan sing bisa didownload platform seluler kanthi aman lan digunakake ing smartphone tanpa masalah. Pangguna Apple ora nemoni masalah ndownload aplikasi ing iTunes. Sampeyan uga bisa ngakses situs liwat browser telpon. Yen sampeyan milih nglakoni, sampeyan ora prelu kuwatir bab masalah kompatibilitas. Mode muter cepet bisa diakses kanthi piranti adhedhasar Android, Windows Phone, Blackberry lan iPhone, nalika nulis review 32-an Casino.

Sampeyan bisa nindakake akeh prekara nggunakake aplikasi kasebut, saka nggawe celengan lan penarikan, kanggo ngatur akun sampeyan, main game lan nggunakake promosi. Rata-rata, ana luwih saka 60 game ing platform, biasane slot kaya Mega Moolah lan jackpot maju liyane. Paling ora, nanging paling ora, sampeyan bisa njaluk bonus liwat telpon yen pengin. Cukup gampang. Sampeyan uga bisa nggunakake review Kasino 32 kanggo tujuan kasebut.

Salah sawijining kerugian saka platform seluler yaiku gampang nemokake apa sing sampeyan goleki. Nawakake pandhu arah sing kurang apik.

Penawaran Bonus lan Promosi

Saiki, ayo nuding review Kasino 32 kanthi cara liyane. Kita pengin ndeleng babagan hadiah sing bisa ditemokake ing situs kasebut nalika didaftar.

Penawaran sambutan

Tawaran bonus 32red cukup menarik. Kanggo saben £ 10 sampeyan setor menyang akun, sampeyan bakal diganjar £ 32. Jumlah maksimum sing bisa dipikolehi yaiku £ 160 sing kudu totohan £ 50. Jumlah taruhan minimal yaiku £ 10. Dadi, sampeyan bisa deposit £ 50 ing siji transaksi lan entuk jumlah total utawa celengan £ 10 maksimal kaping lima. Saiki, yen sampeyan kas kas metu saka dhuwit, sampeyan kudu ngerti manawa ana persyaratan play-through. Sampeyan kudu muter dhuwit paling sithik 40 kaping sadurunge sampeyan diijini nglumpukake kemenangan.

Pira bonus sambutan ing kasino kaping 32?Bets ora kudu luwih gedhe tinimbang 6.25 unit. Sampeyan bisa nggunakake kabeh game kanggo ngrampungake syarat taruhan. Nanging, dudu kabeh sing padha-padha ngetrapake sarat. Kayata, video poker lan blackjack mung duwe 10% sumbangan, dene roulette duwe 50% sumbangan.

Mung game sing menehi kontribusi 100% kanggo memenuhi syarat yaiku slot. Elinga yen bonus kasebut bener 30 dina, minangka panulisan tinjauan babagan Kasino kaping 32 iki. Yen sampeyan ora bisa netepi aturan, sampeyan bakal ilang kemenangan. Ora ana kode promo kanggo njaluk bonus kasebut. Sampeyan bakal nampa yen sampeyan wis setor dhisik. Mung wong anyar sing entuk promosi iki. Elinga yen bonus ora diwenehake kanthi otomatis. Sampeyan kudu ngaku.

Bonus Slot lan Tabel Game

Loro saka tawaran sambutan umum, ana sawetara jinis bonus mlebu ing situs iki. Sampeyan mung bisa milih siji, salah siji kanggo slot utawa game table - sing misuwur ing situs iki, kaya sadurunge sing dituduhake ing review Kasino 32 - lan mung valid kanggo jinis game tartamtu. Nalika sampeyan nggawe celengan pisanan, iku bakal tikel kaping pindho karo kasino. Jumlah maksimum sing bisa dipikolehi yaiku £ 250. Minangka adoh babagan slot, nalika nggawe setoran pertama, sampeyan bakal diganjar 150% ekstra. Jumlah maksimum sing bisa dipikolehi yaiku £ 200. Syarat lan kahanan sing beda ditrapake.

Ora Ana Bonus Simpenan

32kasino abang ora duwe bonus deposit £ 10?Yen sampeyan ora pengin nggawe celengan kanggo njaluk bonus, banjur coba sing siji iki - ora ana pilihan deposit ing 32 kasino. Sampeyan mung kudu nggawe akun ing situs kasebut. Nalika sampeyan mlebu, sampeyan bakal dijaluk njaluk bonus kasebut. Sampeyan mung kudu nuruti pandhuane, lan iku mung. Sampeyan bakal entuk hadiah gratis £ 10, sing bisa digunakake kanggo main game sing ditawakake.

Yen sampeyan pengin nyoba game ing mode demo sadurunge main dhuwit nyata, iki pilihan sing paling apik. Elinga yen sampeyan ora bisa narik bonus kasebut. Sampeyan bisa nglumpukake kemenangan nanging mung sawise memenuhi syarat play-through - yaiku. muter ing bonus minimal 40 kaping. Tawaran iki uga kasedhiya kanggo pangguna seluler. Napa ora nyoba dhewe? Gunakake review Kasino 32 kita kanggo mbukak situs lan njupuk kauntungan saka tawaran iki.

Klub Abang

32abang duwe program VIP sing target pelanggan sing paling setya. Yen sampeyan ngunjungi situs kanthi rutin, nggawe celengan lan main game cukup suwe, sampeyan bisa uga njaluk undhangan dadi anggota VIP ing klub kasebut. Saka ing kana, sampeyan bakal miwiti nampa tawaran sing ora bisa dipikirake, entuk akses menyang acara sensasional, lan seneng duwe sawetara hak istimewa liyane. Tanpa mangu-mangu, 32abang ngerti cara nambani pelanggan sing bali.

Promosi liyane

Tinjauan Kasino kaping 32 iki tujuane nuduhake operator saka kabeh pihak, mula kita uga kudu ngandhani manawa ana hadiah liyane kajaba paket sambutan. Yen ngunjungi kasino online asring, sampeyan bisa njupuk kauntungan saka akeh promosi liyane, apa mangsan utawa saben dina. Contone, sampeyan bisa entuk bonus Dish of the Day, salah siji saka akeh sing diwenehake saben dina, utawa melu turnamen slot supaya bisa entuk freeroll sing regane £ 250.

Katon yen bagean bonus saka 32red cukup nyenengake.

Tinjauan Cara Pembayaran sing Ditampa dening Kasino 32red

Cara deposit apa sing nawakake kasino 32?Sabanjure ing review Kasino 32 sing lengkap iki yaiku opsi banking sing kasedhiya ing 32red. Sampeyan kudu ujar manawa iki kasino dhuwit nyata nawakake macem-macem cara pembayaran. Mungkin sampeyan wis nggunakake sawetara, amarga dheweke misuwur banget. Dheweke kalebu kertu Eco, Skrill, Visa lan Visa Elektron, PayPal, MasterCard, Maestro, EntroPay, ukash, Paysafecard, uga transfer kabel langsung.

Ora ana jumlah mundur total, kamangka minimal £ 10. Ora dikenani biaya casino kanggo nggunakake metode kasebut. Ora ana watesan nalika nyetor dhuwit. Jumlah deposit minimal yaiku, maneh, £ 10. Umume pilihan kasebut instan, tegese sampeyan bakal weruh dhuwit sing ngengingi akun sampeyan sawetara detik. Istiméwa mung yaiku kertu debit, uga Entropay, sing njupuk antarane telung nganti lima dina kanggo proses transaksi sampeyan.

Keamanan lan Keamanan

Kita meh rampung karo review Kasino 32 taun iki, nanging sadurunge kita mungkasi, ana sawetara perkara sing bakal dirembug. Salah sijine yaiku keamanan. 32abang minangka kasino Inggris; mula duwe lisensi Komisi Gambling UK. Kaya sing wis kasebut ing ndhuwur, situs iki uga dilisensi dening Pamrentah Gibraltar. Lisensi Inggris perlu supaya kasino bisa beroperasi ing UK lan sing liyane dibutuhake supaya situs kasebut bisa digunakake ing saindenging jagad.

Loro panguwasa ngawasi kinerja lan kegiatan kasino kanthi ketat lan mesthekake yen kabeh sah. 32abang uga mitra karo GamCare, organisasi sing setya kanggo nglawan masalah judi. Dumunung ing Inggris. Mangkono, operator bisa njaga wong ing ngisor 18 saka nggunakake situs iki. Kajaba iku, situs kasebut kudu tundhuk karo standar industri sing beda-beda, amarga uga disertifikasi dening eCOGRA. Pemain bisa mriksa persentase mbayari ing situs kasebut. Paling ora, nanging paling ora, casino iku anggota saka Gibraltar Betting lan Asosiasi Gaming. Kabeh prekara kasebut mbuktekake manawa 32th Casino minangka situs web judi sing aman, sing bakal nyimpen kabeh informasi sampeyan utuh.

Dhukungan Pelanggan

32 perawatan pelanggan casino abang bisa digunakake 24/7Ing review Kasino 32 kita, kita aja lali ngomong babagan staf 32 taun. Operator nawakake 24/7 layanan dhukungan pelanggan. Sampeyan bisa ngirim email utawa nelpon ing telpon. Pelanggan Inggris kudu nggunakake nomer tol gratis. Kajaba iku, sampeyan bisa nggunakake live chat, amarga luwih cepet.

Wakil kasebut kompeten lan apik. Dheweke cenderung ngatasi pitakon kanthi cepet. Kajaba cara tradisional kanggo ngubungi staf dhukungan pelanggan, sampeyan uga bisa skype nggunakake skype_32red. Sadurunge sampeyan mutusake kontak karo asisten, paling apik maca bagean FAQ supaya bisa nemokake wangsulan saka pitakon sampeyan.

Penghargaan Kasino

Saiki, sadurunge rampung review Kasino kaping 32, ayo ngrembug babagan prestasine. Sampeyan kudu ujar manawa 32th Casino wis entuk sawetara prestasi sajrone pirang-pirang taun, sing wis dianugerahi masing-masing. Salah sawijining penghargaan yaiku dhukungan pemain paling apik. Kasino kasebut uga entuk penghargaan Kasino Terbaik sajrone nem taun suwene. Opo meneh, ing 2010 dadi Kasino Online Paling Anyar ing Decade. Penghargaan kasebut diwenehake dening pengacara lan pengawas game. Bebungah liyane dianugerahi sawetara badan penghargaan industri. Iki ngandhani babagan kredibilitas situs web kasebut. Paling ora, nanging paling ora, kita kudu nyebutake manawa Microgaming - pemasok game ing 32red Casino uga duwe penghargaan sing beda. Mula saka iku, sampeyan mesthi bakal duwe pengalaman sing nyenengake nalika main game.

Rincian babagan 32 kasino

Kunjungi kaca review kasino kaping 32.

  • Jeneng perusahaan: 32Plc Abang
  • Ing bisnis wiwit: 2002
  • Situs web: https://www.32red.com/
  • Email: [email protected]
  • Nomer telpon: 0808 180 3232
  • Obrolan langsung: iya
  • Alamat: 32Plc Abang 942 Europort (4Lantai th, Bangunan 9), Gibraltar
  • Lisensi: Nggih (dening Komisi Gambling UK
  • Nomer lisensi: 39430

Sampeyan Takon, We Tell: Pitakon lan Wangsulan

Lan pungkasane, minangka bagean pungkasan ing review kaping 32, priksa pitakonan sing paling penting babagan kasino.

Q: Versi endi sing luwih apik: sing bisa didownload utawa mode muter cepet?

A: Gumantung saka apa sing sampeyan karepake. Kaloro versi kasebut apik banget. Versi sing bisa diunduh ngemot luwih cepet amarga sebagian besar file sing dibutuhake kanggo mbukak wis diinstal ing komputer. Ditambah maneh, sampeyan ora prelu mbukak akeh windows ing browser kanggo nggunakake macem-macem fitur. Kosok baline, mode muter cepet bisa digunakake ing piranti apa wae, lan sampeyan ora prelu kuwatir bab masalah kompatibilitas lan prekara kasebut. Disaranake sampeyan nyoba versi loro kanggo ndeleng versi sing cocog karo preferensi sampeyan.

Q: Apa aku bisa ngandelake situs iki? Apa aman??

Yaiku 32 aman casino abang?A: Mesthi wae. Yen ora, kita ora bakal mriksa maneh. Yen sadetik kita ngira ora aman, kita ora bakal nate nampilake situs kasebut. Kaping kabeh, duwe lisensi saka Komisi Gambling UK. Kanthi tembung liyane, perusahaan kasebut diawasi lan wis ditliti kanthi luwih dhisik kanggo mbuktekake manawa bisa nyedhiyakake pelanggan kanthi cara sing aman. Kajaba lisensi UKGC, uga duwe siji saka Pamrentah Gibraltar. Salah sawijining agensi uji coba paling apik ing saindenging jagad, eCOGRA, ditanggepi Aman & Lisensi Adil kanggo kasino nalika kepungkur. Apa sing bakal kita ucapake yaiku supaya ora ana masalah babagan keamanan lan keamanan operator.

Q: Apa sing bisa daklakoni karo poin kasetyanku? Kepiye pemain VIP dianggep ing kasino?

A: Program VIP 32 kasino diarani Club Rouge, kaya sing wis kasebut sadurunge ing review kaping 32. Sampeyan mung bisa melu liwat undhangan khusus. Kanggo entuk, sampeyan kudu mbuktekake manawa sampeyan setya ing wiwitan. Sawetara hak istimewa bakal diwenehake yen sampeyan dadi anggota VIP, saka undhangan acara kanggo hadiah ulang taun lan nyuda persyaratan play-through, kanggo sawetara jeneng. Sampeyan bakal diwenehi poin kasetyan liyane, sing diarani Ruby abang. Sampeyan uga bakal duwe akses menyang penawaran eksklusif. Minangka sakabehe, sampeyan ora bakal nuwun sewu gabung karo Club Rouge ing Kasino kaping 32.

Q: Apa aku bisa ngakses kasino online nggunakake Mac?

A: Yen sampeyan nggunakake versi muter cepet, ora bakal ana masalah ngakses situs nggunakake Mac sampeyan. Versi sing bisa didownload duwe sawetara masalah kompatibilitas lan sampeyan ora bisa nginstal ing Mac; nanging, sampeyan bisa main game liwat browser komputer, amarga digawe nganggo Flash, sing didhukung dening sistem operasi. Dadi, iya, sampeyan bisa nggunakake Mac kanggo seneng-seneng ing situs kasebut.

Q: Apa aku bisa nggunakake akun PayPal kanggo nggawe celengan ing 32 kasino?

A: Kasino nampa sawetara pilihan pambayaran, PayPal kalebu ing antarane. Ora dikenani biaya kanggo nggunakake iki cara pembayaran kasino online. Simpenan minimal lan jumlah mundur total yaiku £ 10. Nalika sampeyan nggawe celengan, langsung ditampilake ing akun sampeyan. Minangka kanggo penarikan, bisa uga butuh wektu luwih suwe, nanging sanalika casino ngolah, dheweke bakal nggebug akun sampeyan.

Aja ragu-ragu bali menyang review Kasino 32 iki kanggo maca informasi bola-bali. Kita cenderung supaya para pamiarsa bisa nganyari karo warta paling anyar babagan jagad judi.